duminică, 18 septembrie 2016

Cuvânt de felicitare pentru Arh. Zosima, duhovnicul mănăstirei

         18 septembrie 2016. În duminica a XIII-a după Rusalii, Stareța Mănăstirei „Sfântul Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare”, din or. Nisporeni, Preacuviosul Părinte Duhovnic Arhimandritul Zosima, a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie.

  Alături de Stareța Egumenia Animaisia și Preacuviosul Părinte Duhovnic Arhimandritul Zosima, au coliturghisit obștea Mănăstirească și creştinii veniţi la rugăciune. După citirea pericopei evanghelice, Părinte Duhovnic, a rostit un cuvînt de învățătură.
     După rugăciunea Tatăl nostru... creştinii care s-au mărturisit şi au primit dezlegare de la duhovnic au fost împărtăşiţi cu Sfintele şi Dumnezeieştile Taine. 

      La finele Sfintei Liturghii, Preacuviosul Părinte Duhovnic Arhimandritul Zosima a primit în dar cuvînd de felicitare din partea Stareța Mănăstirei, Egumenia Animaisia, și de la creștinii veniți la Sfînta Liturghie, buchete de flori dar și o tortă ornamentată.

Preacuvioase Părinte Duhovnic Arhimandrit Zosima,    

Stareța Mănăstirei, Egumenia Animaisia, dimpreună cu obștea Mănăstirii, vă aducem un cuvînd de felicitare cu ocazia aniversării a 39 de ani dăruiți de Bunul Dumnezeu, totodată înălțând Sfinte rugăciuni către Domnul nostru Iisus Hristos, Arhiereul Cel Veşnic și către Preacinstita Maica Sa Fecioara Maria, să Vă dăruiască în continuare râvnă sfântă în activitatea pe care o desfăşuraţi în fiecare rugăciune şi răspuns liturgic pe care îl dați la altar să fie o slăvire îngerească către tronul Prea Sfintei Treimi.
Ne bucurăm pentru activitatea pe care o desfășurați în viaţa Mănăstirească în calitate de Duhovnic, zi cu zi în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova.Vă urăm în această zi ani mulţi și luminați de la Dumnezeu Tatăl căci a Lui sunt timpurile şi anii, ani plini de pace şi linişte, căci El este Cel Care a dăruit lumii întregi pacea şi liniştea prin Întruparea Sa, Toate aceste daruri sunt darurile vieţii veşnice, de care dorim să vă împărtăşiţi în următorii anii trăiţi.    
Felicitându-Vă, ni se pare cuviincios să amintim cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care le zice Galatenilor: „O, copiii mei, pentru care sufăr iarăși durerile nașterii, până ce Hristos va lua chip în voi” (4, 19).
Pe tot parcursul acestor ani petrecuți, Preacuvioase Duhovnic, V-ați remarcat ca fiind un păstor de suflete, un bun povățuitor și un drept ales al Lui Dumnezeu. Zi de zi, înălțând rugăciuni către Prestolul Sfintei Treimi, către Preacurata Fecioară și către toți sfinții, ne nașteți duhovnicește și ne înfășați cu binecuvântările Preacuvioșiei Voastre.
Să Vă învrednicească Bunul Dumnezeu ca  să fiți și pe mai departe un vrednic slujitor și următor fervent al Lui; să înălțați rugi fierbinți și să fiți mijlocitor pentru noi înaintea Dumnezeului Celui în Treime lăudat și a Preacuratei Sale Maici.

Întru Mulți ani fericiți și binecuvântați, Preacuvioase Părinte!!!








































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu